vrijdag 7 september 2012

De kring

Hallo ouders en andere belangstellenden,
Wij hebben op elke dag een kringonderdeel.
Maandag: vertellen plus, spreekwoord.
Dinsdag: krantebericht, spel.
Woensdag: filosoferen.
Donderdag: boekbespreking, gedicht.
Vrijdag : internet, blogspot.

Vertellen plus: je mag een verhaal vertellen maar dat moet wel een bijzonder verhaal zijn bijvoorbeeld je hebt een zusje gekregen.
Spreekwoord: je moet een spreekwoord zoeken en dan moet je een map invullen en dan moet je zelf een bij passend verhaaltje er bij maken.
Krantenbericht: je moet een stukje uit de krant knippen en dan moet je een map in vullen maar je moet ook wel een bijzonder bericht uit kiezen.
Spel:je moet een spel uit zoeken maar als je er zelf al een weet mag dat natuurlijk ook maar er staan ook spelletjes in de map. 
Filosoferen: je moet met zijn 2en een vraag bedenken waar geen antwoord op is en daar ga je dan over discussieren.
Boekbespreking: je moet een boek uitkiezen die je al een keer helemaal hebt uitgelezen en dan moet je dat in de map schrijven en dan moet je het voordragen aan de klas.
Gedicht: je moet een gedicht maken of opzoeken op het internet en dan mag je in allerlei verschillende talen  een gedicht maken.
Internet: je moet een onderwerp uitkiezen waar je nog niet zo veel over weet en dan mag je een Powerponit maken of een Prezie of een Word document en dan moet je daar over vertellen.
Blogspot: elke 4 weken hebben we 2 kinderen die de redactie zijn die gaan er allerlei stukjes op de blogspot zetten en die moeten het dan elke vrijdag op het digibord presenteren.

Gr: Romy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier uw reactie