woensdag 19 september 2012

project "Hallo wereld" gestart

We zijn vandaag gestart met het project waarbij we gaan kijken hoe men leeft op andere plekken van de wereld.
Daarvoor leest meester het boek : "Een reis om de wereld in 80 dagen" voor van Jules 'Verne.
Het speelt zich af in het jaar 1872 in Engeland.
We vroegen ons meteen al af of het toen ook al mogelijk was om in 80 dagen rond de aarde te reizen. Want wat voor vervoersmogelijkheden had je toen dan? We wisten wel dat er toen nog geen vliegtuigen waren, maar wat was er dan wel? 
Een aantal wisten te vertellen dat je al wel stoomboten had en stoomtreinen, en je kon misschien ook al wel per luchtballon reizen ( Is dat wel zo?) en met een paard en een olifant. Tja en verder?
Lopend. Tja maar hoe lang ben je dan bezig zeg (ervan uitgaande dat dat mogelijk is, want hoe doe je dat dan met die oceanen ?) ? Kun je 50 km per dag afleggen te voet? Poeh dan is het nog 2 en een half jaar elke dag lopen!!!

Het boek begint als volgt:
Op een morgen ontslaat de rijke en bijna voor iedereen onbekende Philias Fogg uit Londen zijn knecht. Hij had hem warm water gebracht van 31 graden, terwijl de afspraak 30 was. Dus, precies als Philias Fogg was, hij ontsloeg zijn knecht. Die middag meldde zich een nieuwe knecht, Passeparout. Philias Fogg vertelde Passepartout wat zijn taken waren, dat waren er niet zoveel omdat Phileas Fogg bijna de hele dag op de reformclub was, maar hij eiste wel striktheid. Passepartout was blij dat hij nou eindelijk eens een rustig baantje kreeg. (dacht hij).

Morgen gaan we weer verder.
We kunnen trouwens ook het spel gaan spelen want meester heeft het bordspel ook meegenomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier uw reactie