woensdag 21 november 2012

Sint Jozefschool winnaar kindergemeenteraad

Na een spannende vergadering van bijna twee uur won de Sint Jozefschool op donderdag 15 november 2012 de kindergemeenteraad. Het plan: een opknapbeurt een extra speeltoestellen voor de speeltuin aan de Plantage in Blokker.

De kindergemeenteraad is een project dat de gemeente Hoorn elk jaar organiseert voor basisscholen. Maximaal vijf scholen doen elk jaar mee. Het idee is om kinderen uit groep 7 of 8 van de basisschool op een leuke manier kennis te laten met de gemeente en politiek.

Scholen
De kinderen bedenken in hun klas een plan voor maximaal 4.000 euro. Dit mag alles zijn: van speeltoestellen tot een speciaal buurtfeest. Tijdens een echte gemeenteraad presenteren de kinderen hun plannen en moeten ze samen kiezen welk project echt uitgevoerd gaat worden. Dit jaar deden vier basisscholen mee; de Sint Jozefschool, het Ooievaarsnest, De Klipper en de Roald Dahlschool.

Plannen
Het Ooievaarsnest had het plan om een bijentuin aan te leggen op het schoolplein. De Roald Dahlschool wilde graag een speel- en ontmoetingsplaats voor kinderen in de Bangert- en Oosterpolder. De kinderen van De Klipper kwamen met het idee om een romantische pluktuin met bloemen, kruiden en groenten aan te leggen bij MAK Blokweer. En de Sint Jozefschool wilde een speeltuintje aan de Plantage opknappen en leuk maken voor jong en oud. Het idee was om met de buurt een aantal bestaande speeltoestellen op te knappen en een aantal nieuwe toestellen te laten plaatsen, waaronder een vogelnestschommel en een picknicktafel voor volwassenen.

Winnaar
Het was geen gemakkelijke keuze en er was een goed debat tussen de leerlingen. De kindergemeenteraad werd geleid door burgemeester Onno van Veldhuizen. Na drie spannende stemrondes bleven de plannen van de Sint Jozefschool en De Klipper over. Uiteindelijk won het plan van de Sint Jozefschool met 17 tegen 16 stemmen. De scholieren van de Sint Jozefschool kregen een cheque van 4.000 euro voor hun plan, plus vrijkaartjes voor zwembad De Waterhoorn. Alle deelnemers kregen een oorkonde voor hun deelname aan de kindergemeenteraad.  De gemeente gaat nu zo snel mogelijk samen met de kinderen van de Sint Jozefschool aan de slag om het plan uit te voeren.



Hoorn, 20 november 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier uw reactie